Overal waar je kijkt zie je op straat tekenen van zwervers. Van dozen tot aan kranten, van tassen vol met spullen tot zelfgemaakte bedden en tenten. Niet zo gek want in Londen wonen er maar liefst 170.000 daklozen, en dat worden er steeds meer. Het leven is een vicieuze cirkel, wanneer het ergens niet goed gaat is de kans op problemen bij de anderen heel groot. Zonder thuisadres kunnen daklozen geen gebruik maken van voorzieningen als werk, bankrekening en zorgverlening.  
HSBC Bank is een van de grootste bank- en financiële dienstverleners ter wereld met hoofdvestiging in Londen. Ze staan voor groei en het vervullen van ambities. 
The Red Boxes. Door Londen worden op verschillende plekken een aantal rode brievenbussen opgehangen. Deze zijn allemaal gekoppeld aan een dakloze. Deze brievenbussen dienen ter startpunt voor een baan, het aanvragen van uitkeringen en verzekeringen. Zonder een postadres is dit allemaal namelijk niet mogelijk. HSBC wil de visuele cirkel van daklozen hiermee gaan doorbreken. Zodat zij wel de mogelijkheid hebben voor een terugkeer in de maatschappij. Daarnaast kunnen andere mensen bijvoorbeeld een donatie of kaartje in de brievenbus gooien, om te laten merken dat zij als dakloze er niet alleen voor staan.
Back to Top